Upute za korištenje aplikacije Gps Parcela

SADRŽAJ
- Uvod
- Početak
- Registriranje korisničkog računa
- Prijava
- Postavke
- Izbornik
- Popis vidljivih satelita
- Podaci o parcelama
- Postupak za unos koordinata za parcelu
- Navigacija do parcele
- Kako odrediti koordinate
- Precizna poljoprivreda
- Snimanje rute
- Korekcija točnosti GPS lokacije
- Izmjera zemljišta
- Popis geoportala

UVOD

Gps Parcela Gps Parcela aplikacija je namijenjena svim privatnim vlasnicima zemljišta koji žele imati u svom mobitelu ili tabletu podatke o svim svojim parcelama s odgovarajućim kartama, tako da mogu jednostavno navigirati do svojih zemljišta.
Aplikacija je također namijenjena i svim stručnjacima koji se bave nekretninama, zemljištima, preciznom poljoprivredom i šumama.
Ova se aplikacija temelji na ideji da su svi katastarski podaci (prvenstveno koordinate) vaše parcele vizualno dostupni vama osobno putem Interneta na geoportalu vaše zemlje.
Međutim, ne postoji mogućnost da bilo koja aplikacija ima slobodan pristup katastarskim podacima svih geoportala u Europi.
Stoga, uz malo truda i uz našu pomoć, u ovoj aplikaciji možete upisati koordinate koje ste očitali na geoportalu. Definitivno to je najprecizniji način definiranja granica vaše parcele tako da možete koristiti sve značajke ove aplikacije.

POČETAK

Nakon što aplikacija starta, vidjet ćete na ekranu kartu svoje lokacije i donju alatnu traku s ikonama.

 

S lijeva na desno nalaze se sljedeće ikone: Korisnik, Podaci, Moja parcela, Moja lokacija, Stil karte (ulice / krajolik), Postavke, Izbornik
Desno od ikona nalaze se sljedeći podaci:
Udaljenost od moje lokacije do moje parcele, samo ako je parcela prikazana
Prijeđeni put, samo ako je snimanje rute uključeno
Zemljopisna dužina i širina moje lokacije, u oblim zagradama
Točnost GPS-a, u uglatim zagradama, u metrima
Broj vidljivih satelita, u vitičastim zagradama
Moja brzina kretanja, u m / s
Izvor Gps-a (satelit, Wi-Fi, ...)
Kod starta aplikacije potrebno je čekati na otvorenom prostoru izvjesno vrijeme (oko 10-15 sekunda) da bi mobitel dobio GPS signal i GPS koordinate vaše lokacije.
Dodirnite ikonu Korisnik kako biste registrirali svoj korisnički račun sa svojom e-mail adresom i lozinkom. Nakon toga će se prikazati sljedeći prozor.

Gps InterLink Prvo odaberite hrvatski jezik. Na raspolaganju su sljedeći jezici: engleski, njemački, talijanski, hrvatski, slovenski, srpski, češki, slovački, poljski, španjolski, portugalski, francuski. Zadani jezik je engleski.
U ovom prozoru možete učiniti sljedeće:
1. započeti registriranje korisničkog računa
Dodirnite tipku "ili nastavite registriranje" i nakon toga će se pojaviti novi prozor za registraciju.
2. prenijeti licencu sa starog na novi pametni telefon
Upišite podatke za prijavu koji ste koristili na starom mobitelu. Podaci za prijavu su: e-mail i lozinka. Dodirnite tipku "Prijava". Prije toga ste trebali deaktivirati vašu licencu na vašem starom mobitelu.

REGISTRIRANJE KORISNIČKOG RAČUNA

Gps Parcela Kod prvog starta aplikacije imat ćete mogućnost da registrirate svoj korisnički račun sa sljedećim podacima koje trebate utipkati: vaša e-mail adresa i lozinka, vaše ime i adresa.
Vaša e-mail adresa i lozinka vezane su samo za vaš mobitel pa se vaša email adresa i lozinka ne mogu koristiti za prijavu u aplikaciju Gps Parcela na nekom drugom mobitelu ili tabletu. Mi nećemo nikad vaše osobne podatke otkriti trećim stranama.
Za registraciju dodirnite tipku "Registriranje korisničkog računa".
Potreban vam je račun samo ako se želite pretplatiti za korištenje aplikacije Gps Parcela za vaše parcele pomoću referentnih koordinata s geoportala. Godišnja pretplata iznosi 220 kn (29,20 EUR), s uključenim PDV-om. Pošto registrirate korisnički račun, primit ćete e-poštu koja sadrži ponudu za pretplatu s uputama za plaćanje. Ako ne prihvatite našu ponudu, vaš će račun biti automatski poništen.
Nakon registracije korisničkog računa, do kraja dana možete bez izvršene uplate koristiti sve funkcije aplikacije.
Možete platiti s vašeg bankovnog računa putem internet bankarstva / uplatnicom.
Također možete platiti s kreditnom karticom putem PayPal-a i platit ćete protuvrijednost od 29 EUR u lokalnoj valuti zemlje iz koje plaćate.

Kliknite na donju vezu kako biste platili putem PayPala.

PRIJAVA

Ponovo dodirnite ikonu Korisnik kako bi se učitale promjene statusa uplate.

Gps Parcela Nakon što primimo vašu uplatu, moći ćete u cijelosti koristiti aplikaciju.
Dodirnite tipku "Prijava" kako bi aplikacija učitala promjenu statusa vaše uplate.
Nakon toga ćete vidjeti poruku do kog datuma vrijedi vaš korisnički račun.
Također možete naručiti koordinate za vašu katastarsku parcelu s našeg web servera.
Ovo je dodatna usluga koju vam pružamo da lakše koristite ovu aplikaciju.
Utipkajte puni naziv katastarske općine i broj katastarske čestice.
Dodirnite tipku "Pošalji upit" i time će nam aplikacija automatski poslati vaš upit u e-pošti.
Koordinate možete preuzeti kao datoteku s imenom parcele s našeg web servera pod određenim uvjetima koje ćete primiti od nas u e-pošti.
Cijena pretplate za korištenje aplikacije Gps Parcela ne uključuje preuzimanje datoteka s koordinatama vaših parcela s našeg web servera. Izrada datoteke s koordinatama za jednu vašu katastarsku česticu se naplaćuje posebno po cijeni 77 kn (10,22 EUR). Koordinate će biti očitane s geoportala Hrvatske prema uvjetima iz Uputa za korištenje.

POSTAVKE

Dodirnite ikonu Postavke

Gps Parcela Odaberiti zemlju i referentni koordinatni sistem za vaše parcele.
Popis svih zemalja koje podržava ova aplikacija se nalazi na kraju ovih uputa. Popis zemalja je padajuća lista.
Dodirnite tipku "Popis geoportala po zemljama" i pojavit će se web stranica s popisom geoportala.

Dodirnite tipku "Prijenos licence" i tako ćete deaktivirati vašu licencu koja se može ponovno aktivirati na drugom (ili na istom) pametnom telefonu. Licenca se sastoji od sljedećih podataka: email i lozinka.
Na drugom pametnom telefonu možete aktivirati deaktiviranu licencu tako što kod registriranja korisničkog računa utipkate vaše podatke za email i lozinku i zatim dodirnite tipku "Prijava". Za vraćanje licence na prvi pametni telefon opet dodirnite tipku "Prijenos licence" na drugom drugom pametnom telefonu, a zatim na prvom pametnom telefonu dodirnite tipku "Prijava". Ako opet vraćate licence na drugi pametni telefon opet dodirnite tipku "Prijenos licence" na prvom pametnom telefonu, a zatim na drugom pametnom telefonu dodirnite tipku "Prijava".

Dodirnite tipku "Pretplata" i pojavit će se prozor u kojem možete kupiti pretplatu na aplikaciju Gps Parcela u Trgovini Google Play koristeći način plaćanja sa svog Google računa.

IZBORNIK

Dodirnite ikonu Izbornik

Gps Parcela Dodirnite tipku "Podaci o parcelama" ili ikonu Podaci da biste uređivali podatke o parceli u novom prozoru.

Dodirnite tipku "Korekcija točnosti GPS lokacije" i pojavit će se novi prozor za korekciju točnosti GPS lokacije.

Dodirnite tipku "Izmjera zemljišta" i pojavit će se novi prozor za izmjeru zemljišta.

Dodirnite tipku "Snimanje rute" i pojavit će se novi prozor za snimanje rute.

Dodirnite tipku "Precizna poljoprivreda" i pojavit će se novi prozor u kome možete kreirati i prikazati na karti paralelne linije navođenja.

Dodirnite tipku "Sigurnosno kopiranje i vraćanje" i nakon toga će se pojaviti novi prozor u kome možete izvršiti sigurnosno kopiranje i vraćanje datoteka.
Gps Parcela aplikacija sprema podatke o parcelama u internu privatnu pohranu. Svaka aplikacija ima vlastitu internu pohranu koja je dostupna samo toj aplikaciji. Uz unutarnju pohranu, postoji i vanjska pohrana koja je dostupna svim aplikacijama pod određenim uvjetima. Kad se aplikacija deinstalira, briše se njezina interna pohrana i gube se svi podaci o parcelama. Stoga je korisno sigurnosno kopirati datoteke iz interne pohrane u posebnu mapu za sigurnosne kopije u vanjskoj pohrani. Radi zaštite privatnosti, korisnik mora sam kreirati ili izabrati sigurnosnu mapu. Dosadašnji korisnici mogu koristi postojeću mapu GpsParcela iz vanjske pohrane. Po potrebi korisnik može vraćati datoteke iz sigurnosne mape u internu pohranu aplikacije.
Prvo trebate odabrati postojeću mapu ili kreirati novu mapu. Zatim dodirnite tipku " Kopirajte jednu datoteku u sigurnosnu mapu" ili tipku "Vratite jednu datoteku iz sigurnosne mape".
Odabrana datoteka za sigurno kopiranje je datoteka koju ste bili otvorili iz popisa parcela u prozoru Podaci.

Dodirnite tipku "Popis vidljivih satelita" i nakon toga će se pojaviti novi prozor u kome možete vidjeti popis vidljivih GNSS satelita.

POPIS VIDLJIVIH SATELITA

Dodirnite ikonu Izbornik i tipku "Popis vidljivih satelita"

Gps Parcela Vaš mobitel izračunava koordinate i ostale lokacijske podatke iz podataka koje primi od navigacijskih satelita.
Sustav navigacijskih satelita se zove GNSS (Globalni Navigacijski Satelitski Sustav) .
Postoje 4 sljedeća GNSS sustava: američki GPS , ruski GLONASS, kineski BeiDou i EU Galileo.
GPS je bio prvi i jedini sustav pa je on najpoznatiji. Međutim u međuvremenu su proradila i ostala 3 globalna sustava navigacijskih satelita.
Većina satelita šalje podatke u takozvanom L1 frekvencijskom pojasu, međutim najnoviji sateliti šalju podatke u L5 frekvencijskom pojasu. L5 signali su znatno precizniji od L1 signala.
Nazivi frekvencijskih pojaseva su: GPS(L1, L5), GLONASS (L1, L5), BeiDou (B1, B2a), Galileo(E1, E5).
Stariji modeli mobitela imaju čip samo za prijem GPS L1 signala, dok najnoviji modeli mobitela imaju čip za prijem signala svih GNSS sustava s dualnim frekvencijskim pojasom L1+L5 .
Najtočnije koordinate za vašu lokaciju imat ćete na otvorenom prostoru s kvalitetnim mobitelom koji prima L1+L5 signale s velikog broja vidljivih GNSS satelita.
Za svaki trenutno vidljivi satelit prikazuju se sljedeći podaci:
Id- identifikacijski broj satelita unutar GNSS sustava
GNSS- naziv GNSS sustava
Freq- oznaka frekvencijskog pojasa signala koji šalje satelit
C/N0- jakost signala
Elev , Azim - elevacija i azimut položaja satelita
za više pročitajte: Točnost Gps podataka ...

PODACI O PARCELAMA

Uređivanje podataka o parceli.

Gps Parcela Dodirnite ikonu Podaci ili ikonu Izbornik i tipku "Podaci o parcelama" da biste uređivali podatke o parceli.
U ovom prozoru možete:
kreirati parcelu unošenjem koordinata,
ažurirati unesene koordinate,
preuzeti koordinate parcele koje ste naručili s našeg web servera,
obaviti konverziju iz referentnih u Gps koordinate,
dobiti izračun površine parcele i duljina stranica parcele,
spremiti datoteku parcele u lokalni folder mobitela,
otvoriti datoteku parcele iz lokalnog foldera mobitela,
izbrisati otvorenu datoteku parcele iz lokalnog foldera mobitela,
zatvoriti otvorene datoteke tipkom Očisti,
prikazati kartu otvorene parcele.
Istovremeno možete otvoriti i prikazati do 10 parcela.
Ime lokalnog foldera je GpsParcela.

POSTUPAK ZA UNOS KOORDINATA ZA PARCELU

-Prvo trebate očitati koordinate za vašu parcelu s katastarske karte geoportala za odabranu zemlju i koordinatni sistem.
-Dodirnite tipku "Očisti". U polju svjetlo plave boje ispod naslova "Točka" bit će upisan broj 1. Dva polja svjetlo plave boje ispod naslova za dvije koordinate bit će prazna.
-U svako od ova dva polja svjetlo plave boje trebate utipkate po jednu koordinatu prve točke.
-Dodirnite tipku "Dodaj". Vrijednosti za koordinate koje ste utipkali će se prepisati iznad u dva siva polja. U polju ispod naslova "Točka" će se pojaviti broj 2. Susjedna dva polja svjetlo plave boje će se isprazniti i bit će spremna za unos koordinata za točku broj dva.
-Unesite koordinate za sve točke po gore opisanom postupku. Svaka točka ima svoj redni broj.
-Točke s koordinatama možete pomicati gore-dolje dodirivanje ikona za gore i za dolje. Popis parcela je također padajuća lista.
-Vrijednosti koordinata u poljima svjetlo plave boje za jednu točku možete promijeniti i zatim dodirnite tipku "Ažuriraj"
-Možete ukloniti točku s vrijednosti koordinata u poljima svjetlo plave boje ako dodirnete tipku "Ukloni"
-Vrijednosti koordinata u poljima svjetlo plave boje za jednu točku možete konvertirati u Gps (WGS84) koordinate ako dodirnete ikonu za globus. S prvim dodirom pojavit će se koordinate za longitudu i latitudu u decimalnom formatu, a s drugim dodirom u formatu "stupanj:minuta:sekunda"
-Kad unesete koordinate za sve točke utipkajte ime za datoteku parcele u svjetlo plavo polje ispod naslova "Naziv parcele". Dodirnite tipku "Spremi". Nakon toga naziv parcele će se pojaviti u popisu datoteka parcela. Ime datoteke može sadržavati samo slova, brojke i znak minus.
-Kartu parcele možete vidjeti ako dodirnete tipku "Prikaži" ili ako dodirnete ikonu Moja parcela.
-Nazive parcela možete pomicati gore-dolje dodirivanjem ikona za gore i za dolje.
-Dodirnite tipku "Otvori" i parcela s imenom iz sivog polja će se otvoriti, što znači da će podaci za sve točke biti u popisu točaka.
Istovremeno će se prikazati vrijednost za površinu parcele a duljine stranica će biti u popisu ispod naslova "Duljina".
-Naziv otvorene parcele će se pojaviti u svjetlo plavom polju ispod naslova "Naziv parcele".
Ovu parcelu možete izbrisati ako dodirnete tipku "Izbriši".
-Dodirnite tipku "Preuzmi" ako ste naručili koordinate za parcelu s našeg web servera.
Pojavit će se popis vaših naručenih parcela (jedna ili više) s našeg web servera.
Odaberite ime s popisa i dodirnite tipku "Odaberite parcelu"
i datoteka s koordinatama za vašu parcelu bit će preuzeta s našeg web servera u lokalnu memoriju vašeg mobitela.
Nakon toga naručena datoteka će se pojaviti u vašem popisu parcela.
Dodirnite tipku "Prikaži"

NAVIGACIJA DO PARCELE

prikaz parcele na karti.

Gps Parcela Dodirnite ikonu Moja Parcela kako biste prikazali kartu odabrane parcele.
Parcela je označena s markerom žute boje i granicama u crvenoj boji.

Dodirnite ikonu Moja lokacija da biste prikazali kartu moje lokacije.
Trenutna lokacija se označava markerom zelene boje.
Međutim ako se prestanete kretati (brzina kretanja je nula) onda počne automatski izračun srednje vrijednosti za longitudu i latitudu u zadnjih 10 učitanih Gps točaka za koja je točnost manja od 5 m (za Android). Točke s točnošću većom od 5 m se ne uzimaju u izračun. Boja markera lokacije postane crvena i u oblim zagradama se prikazuje srednja vrijednost za longitudu i latitudu, čime se postiže veća točnost očitanja Gps koordinata.
Znat ćete s relativnom točnošću da ste na vašoj čestici ako se marker koji označava položaj vašeg mobitela na karti pojavi unutar granica karte vaše parcele.
Ova aplikacija se ne može koristiti za geodetske poslove.

KAKO ODREDITI KOORDINATE

za katastarsku parcelu pomoću geoportala

Da biste precizno odredili koordinate trebate koristiti PC ili prijenosno računalo s mišem, umjesto mobitela koji ima premali ekran za ovu svrhu.
Kliknite mišem na link web stranice iz popisa geoportala i tamo možete lako dobiti relativno točne referentne koordinate za katastarsku parcelu s prikazane katastarske karte.
Za to postoje dva načina u zavisnosti od odabranog geoporta.
Prvi način je da unesete podatke o parceli navođenjem imena katastarske općine i broja parcele i nakon toga kliknite na ikonu koja vas vodi na prikaz karte vaše parcele.
Drugi način je da prikazanu geografsku kartu na vašem području duboko zumirate dok se ne pojave granice parcela, gdje možete po broju prepoznati vašu parcelu.
U oba slučaja moći ćete pročitati i zapisati referentne koordinate za svaku točku na koju ste prislonili miša. Zatim trebate koordinate za sve točke utipkati u aplikaciju direktno.
Morate znati da točnost podataka i karte nije apsolutna, jer ovisi o puno faktora. Na primjer, katastarske karte na geoportalima nisu uvijek apsolutno točne i obično koordinate imaju točnost jednog metra. Iako je u većini slučajeva prikaz vaše parcele odgovara stvarnom stanju na terenu, ipak se može dogoditi da to nije uvijek tako, zbog netočnih ulaznih podataka.

Kako odrediti HTRS96 koordinate katastarske čestice u Hrvatskoj


U Hrvatskoj se u službenom katastru koristi HTRS96/TM referentni koordinatni sustav sa (E,N) koordinatama. Do približno točnih HTRS96 koordinata za Vašu katastarsku česticu u Hrvatskoj možete jednostavno doći tako što ovdje kliknete na sljedeću web stranicu:
https://oss.uredjenazemlja.hr/map.
Kliknite na ikonu Povećalo u gornjem desnom kutu. U polje "Pametna tražilica" upišite ime katastarske općine i broj katastarske čestice i pojavit će se karta s vašom česticom ( u žutoj boji) sa svim susjednim česticama.
Moći ćete pročitati HTRS96 koordinate (E,N) za svaku točku vaše čestice na koju ste prislonili miša. Zatim možete sve (E,N) točke utipkati u aplikaciju izravno. Aplikacija automatski konvertira HTRS96 u Gps koordinate.

PRECIZNA POLJOPRIVREDA

paralelne linije navođenja

Gps Parcela Dodirnite ikonu Izbornik i tipku "Precizna poljoprivreda".
Prije toga odaberite i prikažite parcelu za koju želite kreirati paralelne linije navođenja.
Ovdje možete kreirati i prikazati paralelne linije navođenja koje se koriste u preciznoj poljoprivredi.
Linije se koriste za navođenje traktora i drugih poljoprivrednih strojeva kod oranja, sijanja i drugih poljoprivrednih poslova.
Unesite referentne koordinate početne AB linije, razmak između linija i broj linija. Nakon toga spremite ove podatke u datoteku. Dodirnite tipku "Prikaži" da biste prikazali paralelne linije na karti. Linije su plave boje. Lokacija A-točke označava se markerom plave boje.
Koordinate AB linije možete odrediti koristeći geoportal po postupku opisanom u "KAKO ODREDITI KOORDINATE". Linije se kreiraju desno od AB linije sa zadanim razmakom i zadanim brojem linija. Ako je razmak između linija negativan onda će se linije kreirati lijevo od AB linije.

Gps Parcela U ovom prozoru možete:
dobiti izračun ukupne duljine paralelnih linija,
spremiti datoteku linija u lokalni folder mobitela,
otvoriti datoteku linija iz lokalnog foldera mobitela,
izbrisati otvorenu datoteku linija iz lokalnog foldera mobitela,
zatvoriti otvorene datoteke tipkom Očisti,
prikazati kartu paralelnih linija.
Istovremeno možete otvoriti i prikazati do 10 datoteka paralelnih linija navođenja.
Popis datoteka je padajuća lista.
Ime lokalnog foldera je GpsParcela.

SNIMANJE RUTE

dodirnite ikonu Izbornik i tipku "Snimanje rute"

Gps Parcela Možete snimati podatke o svojoj trenutnoj lokaciji (koordinate, brzina, vrijeme) tijekom hodanja ili vožnje. Podaci se automatski spremaju u dnevnu datoteku rute s intervalom 2 sekunde.
Dodirnite tipku "Prikaži" i na karti će se prikazati ruta kao izlomljena crta u narančastoj boji. Ako je vremenski razmak između dvije točke rute veći od 15 minuta onda se ruta prekida i crta u nastavku u drugoj boji. Moguće je najviše 12 prekida rute. Marker narančaste boje obilježava točku s odabranim vremenom na ruti. Dodirnite narančasti marker i pokazat će se u malom prozoru iznad markera datum i vrijeme odabrane točke.
Za povratak u prozor ruta dodirnite ikonu Rute u donjoj alatnoj traci.
Tijekom snimanja u donjoj alatnoj traci će se prikazivati vrijednost brojača kilometara prijeđenog puta.
Brojač kilometara možete vratiti na nulu ako dodirnete tipku "Resetirajte brojač kilometara".

KOREKCIJA TOČNOSTI GPS LOKACIJE

dodirnite ikonu Izbornik i tipku "Korekcija točnosti GPS lokacije"

Gps Parcela Aplikacija Gps Parcela koristi jednostavnu diferencijalnu metodu za korekciju točnosti GPS lokacije u odnosu na fiksnu lokaciju s poznatim koordinatama .
Prvo nađite točku na zemljištu u vašoj blizini koja ima poznate koordinate i koja ima vidljivu oznaku na karti, korištenjem geoportala. Unesite koordinate fiksne lokacije. Držite mobitel iznad vidljive oznake na zemljištu. Na ekranu ćete vidjeti trenutni raspon korekcije.
Dodirnite tipku 'Počnite GPS korekciju'. Hodajte prema točki za koju želite odrediti točnu lokaciju. Nažalost vrijednost korekcija će važiti samo 5-6 minuta jer se točnost GPS podataka stalno mijenja u vremenu.

IZMJERA ZEMLJIŠTA

dodirnite ikonu Izbornik i tipku "Izmjera zemljišta"

Gps Parcela Možete izvršiti izmjeru zemljišta kako biste locirali lomne točke vaše parcele ili lomne točke zgrade ili bilo kojeg drugog objekta na parceli.
Držite mobitel iznad vidljive oznake na zemljištu i dodirnite žutu ikonu 'moja lokacija' kako biste pročitali koordinate oznake. Ove koordinate će se ovdje prikazati kao točka s rednim brojem i s vrijednostima geografske širine i dužine.
Sve točke možete spremiti u datoteku parcele.

POPIS GEOPORTALA

koje podržava aplikacija Gps Parcela
Da biste precizno odredili koordinate trebate koristiti PC ili prijenosno računalo s mišem, umjesto mobitela koji ima premali ekran za ovu svrhu.
Zemlja koordinatni
sistem
epsg Link na katastarski geoportal
Austrija Web_Mercator
GK M31
UTM33N
3857
31258
32633
https://www.geoland.at/
Belgija

Lambert08 3812 https://www.geo.be/
Bosna i Hercegovina

GK zone 6 3908 http://www.katatar.ba/
Bugarska

UTM35N 32635 https://kais.cadastre.bg/
Crna Gora

WGS84 4326 http://213.149.105.122/geoportal/
Češka

TM33
TM34
32633
32634
https://geoportal.cuzk.cz/
Estonija

WGS84 4326 http://xgis.maaamet.ee/
Francuska Geographique
Lambert93
4326
2154
https://www.geoportail.gouv.fr/
Hrvatska

HTRS96/TM 3765 https://oss.uredjenazemlja.hr/
Italija

UTM32
UTM33
25832
25833
https://geoportale.cartografia.agenziaentrate.gov.it/
Latvija

LKS92 3059 https://www.kadastrs.lv/
Litva

LKS94 3346 https://www.geoportal.lt/
Njemačka

UTM32 25832 https://www.geoportal.de/
Poljska

CS92 2180 http://mapy.geoportal.gov.pl/
Portugal

PT-TM06 3763 http://mapas.dgterritorio.pt/cadastro/viewer.html
Sjeverna Makedonija

MSCS7 6316 https://ossp.katastar.gov.mk/
Slovačka

TM34N 32634 https://zbgis.skgeodesy.sk/
Slovenija

D96/TM 3912 http://rkg.gov.si/
Srbija

UTM34N 32634 https://a3.geosrbija.rs/
Španjolska

WGS84 4326 http://www.idee.es/
Švicarska

WGS84 4326 https://map.geo.admin.ch/

Napomena:
Ove se upute za korištenje odnose na Android Gps Parcela version 26.